Grækernes mærkelige reaktion på EU’s krav

Jeg læser med undren at Grækerne er triste over at EU pålægger dem at privatisere og frasælge deres offentlige ejendomme. Det er jo noget som vi i Danmark har praktiseret i mange år. En hel generation af unge danskere kommer aldrig til at se en traditionel havn med handelsskibe der lodser idet at de i dag er spærret af. Man kan mene at det er et tab, men man kan også se det som en kulturel smitte kilde mindre til vores rene Danske kultur,

Men der er også offentlige instanser som har lært at man kan tjene kassen på at privatisere. Tag f. eks Ørestaden og Københavns kommune. Normalt må et offentligt selskab ikke tjene på parkering. Men via skuffeselskabet By og Havn udpiner Københavns kommune de borgere der i et øjebliks naivitet har ladet sig forblænde af de flotte boliger der er bygget ude i Ørestaden. En parkeringsbillet for borgerne gør det helt umuligt for almindelige mennesker at bo i Ørestaden og arbejde andre steder end 600 meter fra Metro linjerne. De har ikke råd til bil i en tid hvor virksomhederne på grund af dårlig logistik og den manglende Sø-ring som man ellers havde planlagt i 50’erne flytter ud af byen og hvor udpendling fra København vokser i høj grad.

Borgerne bliver stavnsbundet indtil de bliver sat ud via tvangsauktion – et fænomen er blevet stadig mere udbredt siden 2007.

På en eller anden måde kan man godt forstå den almindelig græker for de bliver ikke rigere ved at det offentlige sælger ud. Danmarks borgere er i hvert fald ikke blevet det. Mest af alt fordi arvegodset langt fra er blevet solgt til højeste pris og til de mest velegnede købere.

Megen IT drift ligger i dag i hænderne på store amerikanske selskaber, der hyrer billige indere og giver de danske medarbejdere en ussel løn der slet ikke tillader dem at betale af på de studielån de har taget for at tage en IT-uddannelse. Dong blev solgt til udlandet for et mindre beløb end danske pensionskasser var parate til at give. Lufthavnen i København spinder et australsk selskab guld på uden at give noget tilbage til samfundet. I Vestjylland kører tog rundt uden at medarbejderne kan gå i uniform med guldsnore og dermed have blot en lille smule stolthed over et eller andet når nu lønnen ikke er noget at være stolt over.

Det er en høj pris danske borgere har måttet betale. En betaling vi har måttet yde for at være medlem af den elitære kaffeklub nede i EU. Spørgsmålet er hvorfor Grækerne ser sig som noget særligt når de i modsætning til danske borgere slet ikke kender til konceptet hårdt arbejde og at betale sin skat?

De må yde for de nyder. De må underkaste sig EU’s betingelser og slikke kommissærernes tæer. De er ikke – i modsætning til Danmark i en position hvor de kan svinge resten af EU til at smide bukserne og bede om nåde som dengang vi fik vores 4 forbehold.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s