Når mennesker sættes sammen

Når man sætter mennesker sammen så opnår man ikke altid et positivt resultat. Mange almindelige mennesker har erfaret dette når deres arbejdsplads bliver lagt sammen med en anden. Mange Efterskole elever har erfaret dette når de skulle dele værelse med en eller to andre elever. Der er bare de tilfælde hvor kemien ikke passer sammen.

Men så prøv at tænke på de tilfælde hvor man ikke kan stoppe dette ved at sige op eller melde sig ud af skolen. Her tænker jeg i lyset af de tragiske begivenheder i uge 7 på de indsatte i danske fængsler. Der er mange grunde til at folk havner i fængsel – måske for mange. Måske skulle vi se på om ikke en større gruppe dømte kunne afsone med at udføre fysisk arbejde for det offentlige. Dvs. at hvor personfarlig kriminalitet ikke indgår at de dømte bliver pålagt at møde op i den tid de nu skal hver morgen klokken 8 eller i weekenden hvis man vil tillade dem at fastholde deres tilknytning til arbejdsmarkedet hvorefter de skal arbejde med anlægsgartneri eller anden renovationsarbejde indtil dagen er slut.

Men også fængslerne burde bygges om. Hver kommune burde have sit fængsel eller måske flere fængsler. På den måde kan man knuse enhver bande ved simpelthen at sprede medlemmerne ud over landet, så de ingen kammerater har at afsone med. På den måde kunne man arbejde mere intensiv med den enkelte og sikre at vedkommende ikke enten fastholder sit medlemskab af banden eller vender sig imod noget mere ekstremt som terroristen i uge 7 gjorde.

Kriminalforsorgen er udklækningsanstalt for kriminelle som det er i rigtig mange lande. Kun ved at bryde eksisterende strukturer ned kan dette ændres.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s