Anbragte børn i fare efter Solhavens seneste tiltag

Anbragte børns vilkår er fare for at blive alvorligt forringet efter at advokater for de frifundne ansatte på Solhaven vil gå efter de unge og tidligere ansatte som vidnede imod dem. I forvejen så regnes anbragte børn ikke for noget særligt hvilket kan læses af en dom på kun 60 dages fængsel for have sex med en pige der under sin anbringelse var isoleret i et sommerhus.

Det er ikke en kritik af domstolene. For at sikre at færrest mulige uskyldige bliver dømt skal anklagemyndigheden bevise en anklage på en måde så der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved det og her havde anklagemyndigheden en svær opgave imod den mur af tavshed og sammenhold der kendetegnede ikke alene Solhaven, men også hele det lokalsamfund der over en årrække havde sikret sig en guldgruppe mod at alle tav om det indlysende: At man brugte ekstraordinære metoder for at nedbryde de unge så markant at man nemt henledes til at tænke på det Amerikanske Stepford begreb.

Nu er det politiets opgave at beslutte om de vil henstille til anklagemyndigheden at rejse sigtelse. Vi kan kun håbe at det ikke sker for så vil alle anbragte børn for alvor være i fare for at blive udsat for overgreb, hvis de selv efter at de nedbrudt er skubbet over i voksenlivet ikke kan udtale sig om deres oplevelser uden at risikere strafansvar.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s