Kan man dø af at have for meget medgang?

Ja, det ser sådan ud hvis man ser på showbusiness. Mange unge skuespillere eller sangere kommer frem på ganske få år hvorefter man kun få år efter kan læse om personlig deroute eller måske ligefrem at de er faldet bort. Det samme fænomen har spredt til sporten i et vist omfang.

Det er ikke et problem at unge opnår deres potentiale i livet i en ung alder, men de skal være klar over det så de ikke fortvivlet forsøger at holde noget i gang som har toppet.

Det er en af de grunde til at jeg godt kan lide livet udenfor København. Her er der mere ro på. Her er der folk som nænsomt holder folk tilbage fra at opleve fremgang for hurtigt og også konstant folk som sætter en dæmper på den optimisme som kan medføre for hurtigt udbrændthed.

Jeg tror at det er vigtigt at man går gennem livet med en holdning til at tingene nok skal løse sig selv og ikke konstant række ud efter noget nyt for har man talent eller anlæg for et givent område så skal det nok blive godt i enden.

Men det er selvfølgelig et problem når det sikkerhedsnet der skulle være under os revner i disse år. Det kan få mange til at tvivle på sig selv om måske række ud efter mål som de ikke var født til her i livet baseret på deres sociale baggrund.

Så bliver det for alvor et problem når unge f.eks. søger ind på videregående uddannelser uden at have lært hvad der skal til enten fra ressourcestærke familier i Folkeskolen eller fra hjemmet som er ressourcestærkt. I disse år trækker ressourcestærke familier deres børn ud af folkeskolen. Derfor er det vigtigt for dem som bliver tilbage at være grundig klar over deres begrænsninger og undgå at bryde dem.

Så et godt råd fra en som snart er væk og som har livserfaring. Følg strømmen, lad være med at tage chancer, værn om dit helbred og ræk ikke ud efter stjernerne. Livet bliver langt hvis ens helbred svigter længe før man kan få Folkepension i en tid hvor det sociale sikkerhedsnet sprækker.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s