I en tid med cloud-løsninger og hackere

Jeg tænker tit på hvad fremtiden skal bringe for de unge. I en tid hvor stadig flere markedsområder bliver lagt ud i skyen som de så fint kalder cloud-løsninger, så får vi alle et upersonligt forhold til hvor vi ligger vores personlige data.

I Danmark har vi fået E-boks der allerede har sendt tusinder af mennesker i den grafiske branche ud i arbejdsløshed hvor mange boede ude på landet. Men er sikkerheden god nok selv om det er baseret på pap-kort som hackere ikke kan hacke?

For selv om brugerne kan gøre det bedste med at være nok så opfindsom med at finde på indviklede password, så kan hackerne gå efter de steder hvor data er gemt.

Historien viser at staten jo outsourcer til billigste udbyder. Læser man op på CSC-skandalen så erfarer man at billigesåkaldte indiske IT-folk blev hentet ind under en arbejdskonflikt. I Indien er snyd til eksamenerne en nationalsport, så de kan kalde sig ingeniører nok så meget uden at have bedre akademisk baggrund end en elev som lige passerer 9. klasse med middelmådige karakterer.

Det var dem som blev sat til at passe på vores kørekort oplysninger med det resultat at data blev hacket og alle vore personlige oplysninger lå frit tilgængelige for hvem som måtte have gavn af dem til diverse forbryderisk virksomhed.

Næsten som om vi vil ignorere det så gemmer vi nu alle vores personlig korrespondance med ikke alene det offentlige men også med en række virksomheder på dette E-boks system. Hvad skal det ikke ende med? En hacker ville vide alt om os.

Men udviklingen er ikke til at stoppe. Ude i industrikvarteret står bygningerne tomme som engang rummede det arbejdende folk og et eller andet sted inde i København går der konsulenter rundt med deres sportsvogne og guldure. De får samme sum penge som mange arbejdere fik i gamle dage, så staten har intet sparet. Det eneste man har opnået er en større sårbarhed og en omfordeling af formuer så færre mennesker tjener mere.

Verdenen er blevet svær at forstå.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s