En andenrangs sygdom

Jeg har i et tidligere indlæg beskrevet hvordan bekendte betaler en høj pris fordi deres barn er blevet syg.

Når et barn rammes af depression så kan behandling foregå både i kommunal regi og i region regi.

Hos regionerne er behandlingen gratis. Hos kommunerne koster den.

Hvorfor det skal være sådan når vi ikke på skattekortet kan se hvad vi betaler til hvem – heller ikke har indflydelse på hvor meget der skal allokeres til henholdvis den ene myndighed eller den anden – så mangler spørgsmålet om brugerbetaling fornuft.

I sidste måned kunne man læse at hver fjerde ville fravælge lægebesøg, hvis der var brugerbetaling, men man kan ikke få en forælder til at fravige behandling af et barn selvom det måtte koste penge. Kommunerne ved det og de kræver skamløst ind selvom et ophold på et behandlingshjem der er specialister i depression sker med sigte på behandling hvilket jvf. lovgivningen burde være gratis.

For kommunerne ved godt at anketiden hos ankestyrelsen er næsten 2 år. De ved godt at mange familier ikke har råd til advokatbistand og derfor manipulerer de forældrene ind i frivillig anbringelse med henvisning til alle de svindelsteder der stadig er på markedet. Vælger forældrene ikke frivillig anbringelse kan forældrene ikke være med til at sikre kvalitet i anbringelsestilbuddet.

Der er ikke tale om frit valg. Der er alle om accept med hånden vredet om på ryggen.

På den måde bliver en depression en andenrangs sygdom. Der er ikke nogen sagsbehandler som vil sige til forældrene at en tandsygdom vil blive visisteret til en smed som kan hive tænderne ud, hvis forældrene siger nej til et tilbud. Der er ingen sagsbehandler som vil sige at kommunens gartner vil sætte et brækket ben sammen frem for en læge hvis forældrene ikke samtykker.

Men når vi taler som psykiske sygdommen så forekommer denne tvang.

Mine bekendte har solgt deres hus. Det syge barns søskende har måttet lide afsavn. Og det i et velfærdssamfund anno 2013.

Skammeligt!!!

Kilder:

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s