Den kriminelle lavalder – beskyttelse for børn?

I forbindelse med afhøringen af drengen på 7 år tænker jeg at det er svært at se hvor den beskyttelse den kriminelle lavalder skulle give børn som ham en beskyttelse.

Selvfølgelig skal politiet have lov til at afhøre ham. Brandstiftelse er en alvorlig forbrydelse. Man kan debattere tidspunktet, men brandene skal stoppes.

Hvad jeg finder principielt kritisabelt, er at barnet er blevet afhørt uden at en professionel advokat er til stede. Det faktum at der sidder en fra socialforvaltningen er ingen garanti. Der er ingen der på nogen måde kan hævde at de sociale myndigheder på nogen som helst måde har ydet barnet en beskyttelse i dette tilfælde.

Status pr. dags dato er at det er de sociale myndigheder som har opretholdt en surrogatfængsling af barnet indtil at børnene og ungdomsudvalget kan træde sammen i dag fredag hvor at en dommer kan tage stilling til om barnet fortsat skal være surrogatfængslet på den institution hvor at de har anbragt ham ikke mindre end 50 kilometer fra hans hjem langt fra hans trygge familie og sociale netværk.

Hvis man er rigtigt spids på kommentarerne i denne sag, så er de sociale myndigheder i gang med at skaffe arbejde for sig selv, for bliver denne dreng traumatiseret af hele denne sag uanset om han er skyldig eller ej, så er det de sociale myndigheder der skal skaffe behandling til ham og det bliver alt for nemt en plejefamilie uden den lovpligtige uddannelse på 2 dage eller blot afdankede tidligere kommunalarbejdere der har fået tilbudt jobbet som plejefamilie som en aftrædelsesgodtgørelse – en situation som er meget udbredt i disse år.

Faktum er at drengen ikke på nogen måde kan se at de sociale myndigheder har hjulpet ham. Han sad helt alene overfor 2 voksne modstandere i en sen time lørdag aften uden støtte. Efterfølgende oplevede han at blive revet ud af sin families trygge favn til en tilværelse hvor at socialministeriet skriver i deres rapporter at der er en forøget chance for seksuelt overgreb fra ældre børn og en forringet chance for at han får en uddannelse.

Burde den kriminelle lavalder ikke være en beskyttelse?

For en dreng på 7 år har der ikke været en beskyttelse og vi taler om Danmark anno 2011.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s