Arbejdslede – det er noget man skal læres op i

Sammen med en kollega besøgte jeg Fakta ude en Københavns forstad, der hedder Ølstykke. Meget betegnende hedder området Bryggertorvet, selvom det nærmeste man kommer et bryggeri er en pub og det øl, man kan købe i Supermarkederne.

Ølstykke er en stor by. Kører man ud af Frederikssundsvej er der både Ølstykke Ø, V, N, Syd. De har også to jernbanestationer. Der er vist en debat om hvilken af de to der skal være hovedbanegård, idet at der jævnfør min kollega er gået mode i at alt skal hedde Egedal. Den nye station er vist den kommende hovedbanegård, idet at den over tid skal skifte navn til netop Egedal. Sker det skal man blot huske at vil man besøge Egedal centeret, så skal man netop ikke stå af der, men derimod på stationen der hedder Stenløse, som ligger for enden af Egedal centeret.

Sådan er der så meget, men det er ikke det jeg vil skrive om. Det handler om arbejdsglæde kontra arbejdslede.

Vi står i en lang kø og 5-6 pladser oppe i køen er der så en returvare. Fakta i Ølstykke var en af de mange forretninger der havde besøg af klientel helt inde fra Tingbjerg, så de har fået noget de kalder Safekey, så kontanter er låst inde i en bankboks bygget ind kassen. Personalet kan dermed ikke trues til at udlevere penge, hvis de bliver udsat for røveri.

Det komplicerer sagerne ved retur-varer, da man f.eks. ikke kan give personalet en femmer, hvis man skal have 95 kr. tilbage og så få en 100 krone seddel. De skal selvfølgelig også være to for at lave en retur-ekspedition. Så kassedamen der har knoklet med at ekspedere kunder, trykker efter en kollega.

Han kommer og udfører det arbejde han er betalt for, men så er det at han advokerer for arbejdslede.

“Tryk ikke så længe af gangen, når du tilkalder os. Det virker provokerende”

Hvad!!!!

Vågn dog op! Vi står her 5-10 kunder i kø’en. Din kollega knokler bunden ud af bukserne imens at du sidder nede på lageret og hygger dig! Hvad er det for et signal at sende til kunderne og ikke mindst din kollega.

Her har du en ung dame, som møder ind på arbejdet med intentioner om at arbejde hårdt. Ellers havde hun ikke taget dette job, da jobbet i kasselinien er så hårdt at det ikke er noget man længere har for livet, men typisk kun bruger til at supplere sin indkomst under studietiden med. Det er et nedslidende job.

Derfor behøver hun ikke at dukkes fordi at nogle fra lageret skal bevæge sig ud i frontlinien. Det skaber arbejdslede. Jeg troede at vi var kommet videre i 2011. Hvis man skal være mere end 5 minutter i Fakta, så vil jeg gerne bede mig fritaget for at høre den slags tåbesnak og det tror jeg faktisk også at kassepersonalet vil være enige med mig i.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s