At stole på hinanden

Jeg undrer mig over skandalerne i erhvervslivet når en ansøger tilsyneladende med en stor frihedsgrad i forhold til realiteter kan pynte sine meritter så en professionel ledelse vælger at ansætte vedkommende.

Det er ikke svært at checke mig. Et opkald til en af mine tidligere arbejdsgivere hvor at der spørges efter mig vil jo fortælle alt. Mine tidligere arbejdspladser vil ret hurtigt sige at jeg har sagt op for længe siden og ikke arbejder der mere. Hvis jeg havde løjet om at have været ansat der, så ville et firma selvfølgelig sige “Hvem?”.

Så ville den sag været barberet.

Men selvfølgelig kunne jeg så tillade mig at være frimodig omkring hvad jeg har lavet og det er svært at se hvad en stilling indeholder i disse tider hvor selv receptionsdamen skal have en engelsk fornemt titel. Udtryk som “First Impression Officer” er set og hvad dækker så det over.

En blog hvor at HRM-området tages under behandling taler for at vi i højere grad skal hyre tæt og via vore netværk. Jeg kan tænke mig til at det kunne dæmpe mobiliteten som mange mener er for lille i Danmark, men på den anden side må man spørge sig selv om hvad skadesvirkningerne af disse efterhånden mange skandaler bliver. Vil udlandet miste tiltroen til Danmark som et land der har professionelle ledelser i deres virksomheder?

Jeg synes at man idag har forsømt et område – intern rekruttering. Hvorfor stiller man eksterne og interne ansøgere lige? Ved en intern ansøger alt andet lige ikke mest om en given virksomhed. I gamle dage kaldte man det personalepleje og karriererådgivning. Hvor er de begreber henne i dag?

Jeg tror at Gate Gourmet er ked af at de ved deres forrige chefs afgang valgte at satse på et felt af eksterne ansøgere. Et felt som er vanskelig at kontrollere i en tid hvor at alle har adgang til at slå navnet op på skoler og virksomheder der enten ikke kan kontrolleres eller har haft en så stor transit af personale, at de ikke ved hvem der har været ansat blot man går 5 måneder tilbage.

Reference:
C.V. fusk – troværdigheden må genskabes – HRM-bloggen

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s