Man kan godt undvære domstole – eller?

Nu har jeg læst nogle flere rapporter om socialforvaltningernes virke og overførte vi deres arbejdsmetoder til resten af samfundet, så kunne vi spare domstolene væk i langt de fleste tilfælde.

En sagsbehandler arbejder med sagen. Det gør en politibetjent også.

Sagen fremlægges for den overordnede og det besluttes om i socialforvaltningen om børnene skal indstilles til tvangsfjernelse. Hos politiet holder man møde om hvorvidt at sagen skal overdrages til anklageren.

Domstolene vurderer anklagerne og efter argumentation fra begge sider afsiges der dom. Hos socialforvaltningen er det de politiske chefer der sammen med forvaltningen hører argumenter for de anklagede forældre og det er dem, der afsiger dom.

Sagen appelleres til næste retsindsats hos domstolene. Over hos socialforvaltningen er det nu ankestyrelsen, der består af et udvalg af politiske chefer for systemet som beslutter at det skal være en af de kun 3 procent af sagerne, hvor at der skal en ny vurdering til. I de 97 procent er den en formel godkendelsesprocedure, som bare skal overstås.

I retssystemet er man nu kommet til højesteret. Det er tredje gang hvor at en uafhængig part hører systemets udlægning. Over i det sociale system får forældrene langt om længe muligheden for at fremlægge sagen for en upartisk part i processen.

Kunne man ændre det almindelige retssystem til at ændres således at det var politimesteren der i første omgang afsagde dom?

Eller er de i de sociale sager at konceptet “Barnets lov” er blevet tag-selv-bord for de ansatte uden at familierne får mulighed for retslig beskyttelse at ændringerne skal ske.

Jeg har min mening om at vi her har et område, hvor at borgerne og her i blandt de børn, det hele handler om ikke får en efter min mening ordentlig retsbeskyttelse.

Hvad siger I?

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s