Søskende – spredt for alle vinde

Der var et indslag på TV2. Det handlede om effekterne af Serritslev sagen. Her blev en masse søskende først anbragt samlet, men derefter spredt for alle vinde – måske mest fordi at den midlertidige plejefamilie ikke var helt enig med kommunens repræsentanter.

Det er en sag som har været grebet forkert an fra starten af. Først gjorde Lollands kommune alt for at de ikke skulle bruge for mange ressourcer på sagen. Som altid er det et spørgsmål om økonomi. Flyttede familien, så havnede Sorteper hos en anden kommune. Et lille vink er som regel alt hvad der skal til for at få en familie til at flytte. Hvem vil ikke flytte, hvis det kunne holde familien samlet?

Når en kommune ikke vil bruge ressourcer på forebyggende indsatser eller en reelt psykologisk udledning på et hospital i en sådan sag, så peges fingrene hurtigt i retning af forældrene og så reagerer de ikke længere rationelt. Det må man sige var tilfældet mht. til forældrene i denne sag til sidst.

Det kræver ekstra ressourcer at være forældre til et normalt begavet barn med f.eks. ADHD, ADD eller autisme af en lettere grad. Det kræver kurser som forældrene må være parate til at tage, men for at vide hvad man skal tage kursus i og hvorfor at familierådgiverens råd ikke har effekt selvom de bliver fulgt til punkt og prikke, så må et barn udredes. Det er dyrt, det tager tid, men for alle parter er der penge at spare. Kommunerne ved godt hvad en anbringelse koster, forældrene ved godt hvilken pris de må betale resten af deres liv, når de overfor familie, arbejdsplads og øvrig bekendtskabskreds er dømt som dårlige forældre. Det gamle ordsprog: “Ingen røg uden brand” kan nemt sætte sving i grusomme rygter.

Men der var ingen af de involverede kommuner (Lolland og Brønderslev) som reagerede på Naboernes observationer og som besøgte familien for at finde ud af om nogle af børnene var så ressourcekrævende at disse skulle undersøges evt. samtidig med at man lavede en egentlig forældreegenhedsundersøgelse i hjemmet.

Derfor blev børnene anbragt og for at det ikke skal være løgn nu også spredt for alle vinde, så de ikke kan støtte hinanden i dagligdagen og finde trøst i deres svære situation.

Det er som om at man ikke kan give disse børn modstand nok i deres forsøg på at skabe sig en bare tålelig tilværelse. Det er skammeligt, når man tænker på at vi skriver året 2011!! Ikke mindre.

Referencer
Børn fra Serritslev spredt (TV2/Nord)
Anne Baastrup fra SF giver udtryk for sin reaktion (Facebook)
Serritslev-sag måske for nævningeting (Nordjyske Tidende)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s