Clotilde Reiss og Niels Holck – to alen ud af et stykke?

Frankrig har sat den standard som vi må forvente at Indien giver Niels Holck, når vi taler om at han som vesteuropæer skal have en særlig god behandling i forhold til hvordan at indsatte iøvrigt behandles i Indien.

Jeg har haft mine bekymringer om hvorvidt at vi overhovedet kan stole på udenlandske retssystemer. På den anden side er det alvorlige anklager som begge disse personer har fået rettet imod sig.

Ser man nærmere på dem, er der også samme substans i dem. Niels Holck’s meritter var velkendte. I det engelske parlament var man velinformeret om hvad der var gang i. Det viser forespørgselsdebatter derovre fra. Et tæt samarbejde mellem de forskellige efterretningsorganer, samt en slukket radar imens at aktionen stod på viser at der var mange der var informeret om hvad der skete og ikke mindst syntes at det var en god ide. Det må være oppe til debat om hvorvidt at det var kriminelle handlinger eller blot ansvarfraskrivelse som det så ofte sker, når noget kommer frem i lyset imod alle intentioner.

Det er også velkendt hvad Clotilde Reiss gjorde for at kunne gøre sig fortjent til anklager som spionage imod Iran. At tage billeder på åben gade er et gode vi har i Vesteuropa. Her vil myndighederne ikke forsøge at straffe fotografen direkte, men derimod pålægge alle forbrugere af en straf, som det skete da man indførte en straf afgift på videobånd, da en fotograf havde optaget arrestationen af Benjamin, der af åre medførte hans tidlige død.

Men på trods af disse alvorlige anklager imod Clotilde Reiss formåede Frankrig alligevel at fastsætte de standarder 3. verdenslande skal tilbage holde borgere fra den vestlige verden under upåagtet postutal om fortsat imperialisme. En vestlig statsborger skal bo på ambassaden indtil at retssagen er overstået, hvorefter at diplomaterne skal aftale elementerne i en byttehandel.

Frankrig afleverede en dømt agent som modydelse af frøken Reiss.

Hvad er Danmark’s modydelse til Indien? Hvis man søger på nettet er der to handelsparametre, der har været i spil. I medierne kan man læse artikler som fortæller at Indien gav støtte til at COP15 skulle huses i København. Andre kilder taler om at vi har en nedslidt fiskerflåde, handelsflåde og en masse færger der skal hugges op og her er inderne verdens førerende skibsophuggere.

Man må heller ikke glemme at Indien er meget brugt i forbindelse med outsourcing af IT-projekter. Vi er mange der f.eks. har besøgt posthuse og over de sidste 20 år har mærket at produktiviteten på posthusene nu ligger på niveauet i Indien, hvilket er et helt andet niveau end det man kunne opleve på posthuse i 80’erne. PostDanmark var netop en af de første der outsourcede programmering til Indien med stor succes.

Der er i virkeligheden mange parametre at skrue på. Jeg var oprindelig meget bekymret over hvorvidt at vi kan stole på udenlandske retssystemer hvilket vi så tydelig så i forbindelse med Camilla Broe’s rejse igennem USA’s retssystem. Hvis at Niels Holck får den standard under opholdet i Indien som Frankrig har sikret EU’s borgere, så kan vi måske tale om at det vil være tilrådeligt at sende ham dertil. Men den standard er et minimumsniveau. Vi må ikke acceptere en lavere standard. Det er faktisk en standard, som historien giver os ret til at diktere.

Reklamer

One thought on “Clotilde Reiss og Niels Holck – to alen ud af et stykke?

  1. Pingback: A possible solution in the Niels Holck case « Rotsne's Blog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s