Når man er langt væk hjemmefra

Jeg læste i løbet af ugen historien om den tidligere fotomodel Carina Schlesinger, der blev fundet død i sit nedbrændte hjem over i USA. Uden at vide hvad der ligger bag når man tænker på at sagen blev efterforsket af udenlandske politi med den indbyggede tvivl man måtte have om de anvendte efterforskningsmetoder, kommer jeg til at tænke på hvor ensomt at det må være at leve så langt væk fra sit hjemland.

Den massive ensomhed må være altødelæggende for både ens fysiske og mentale helbred. Lokale medier tale godt nok om at hendes eks-mand kynisk havde ladet deres hus gå på tvangsauktion måske som hævn for det angivelige forhold hun skulle have haft til en eller anden mandsperson som også blev fundet død på ejendommen.

Når man så oveni konstaterer at hun også var offer for et brutalt overfald for nogle år siden, så fatter man lidt af det pres hun har været udsat for.

Jeg søgte lidt på emigrerede Danskere og så at ensomheden er en faktor, man skal regne ved, når man søger lykken i udlandet jvf. en rådgivningsside på området.

Den tragedie giver i hvert fald stof til eftertanke. Tanken om at bo eller arbejde i udlandet ligger mig idag fjernere end nogensinde.

Reklamer

One thought on “Når man er langt væk hjemmefra

  1. Jeg boede i et år i USA og overvejede seriøst at blive der (måske for resten af mit liv?). På intet tidspunkt følte jeg mig mere ensom end i Danmark – men jeg havde så også masser af venner og kolleger derovre, og god kontakt til folk herhjemme. Den kontakt er måske sværere at bevare, hvis man er væk i mange år?
    Nå, men synes i hvert fald ikke frygt for ensomhed skal afholde nogen fra en tur til udlandet – der er også mange herhjemme, der har meget lidt menneskelig kontakt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s