Om at bekæmpe ondt med ondt

Der er noget røre omkring en foredragsholder på Nørrebro.

Jeg er på sin vis også bekymret over om man i virkeligheden ikke går for langt når det drejer sig om at bekæmpe ondt med ondt.

Jeg finder de udmeldinger personen har givet udtryk for noget afstumpet.

Men det at bekæmpe ondt med ondt er praktiseret mange steder. Justits Brian hentede udenlandske specialister til landet for at de kunne dele ud af deres erfaringer. Nogle af eksperterne kom fra Los Angeles. Jeg surfede lidt og faldt over en artikel publiceret i L.A. Times med titlen: Intervention and reinvention in South Park.

Her tilgiver man en mand med kaldenavnet Blue sine tidligere gerninger mod at få noget hjælp til at normalisere et Nørrebro lignende område. Man har simpelthen udvalgt en af banderne som værende den man vil samarbejde med. Det er risikobetonet taktik, idet af den valgte bande selvfølgelig har rivaler, der må se sig forbigået, men hvilken løsning har ikke ulemper?

Så istedet for at hente den ene radikale speaker ind fra højre som nok viser et alternativ til livet i en bande, men også et alternativ der blot vil være isolering i et andet parallelsamfundslignende miljø, hvorfor går man så ikke ind og ser på hvilke ressourcer der er på Nørrebro og bruger dem i stedet?

Jeg anerkender fuldt ud at Danmark ikke er USA. Vores model skal være baseret på vores kulturelle værdier, men den grundlæggende ide er sund. Lad borgerne i de enkelte bydele få en ejer fornemmelse over deres bydel.

Der kan være elementer som bare skal væk og dem skal man selvfølgelig identificere og hjælpe med sociale tiltag tidligt. Et år på efterskole er kostbart, men koster faktisk næsten det samme som blot 2 måneder på en sikret institution. Andre alternative løsninger bør overvejes. På en hjemmeside der hedder retsreform nu er der en hel palette af løsninger, man kunne overveje – måske i en forædlet udgave.

Ferieperioderne er der hvor at rekrutteringen til banderne er næstmest udbredt. Fængslerne og ungdomsinstitutionerne har stadig førertrøjen på dette område. Men kunne man sende nogle af de børn der er i risiko-zonen på lejrtur i noget af ferieperioden vil mange penge være tjent over tid. Ovennævnte hjemmeside har en række konkrete forslag, der er prøvet ude i verdenen.

Jeg synes i forhold til den aktuelle sag med den kontroversielle foredragsperson at man ihvertfald skulle afdække alternativer. Jeg er meget bekymret over denne sag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s